Koledar dogodkovNovice

10. jubilejno državno tekmovanje gozdnih delavcev Slovenije

10. jubilejno državno tekmovanje gozdnih delavcev Slovenije je v soboto, 12. septembra, prvič potekalo na sejmišču v Celju, letos v organizaciji Skupine Gozd, ki jo sestavljajo podjetja Gozd Ljubljana, Gozdno gospodarstvo Celje in Gozdno gospodarsko Brežice. Na državnem tekmovanju so ekipe tekmovale v petih disciplinah (menjavanje verige in obračanje letve, kombiniran rez, precizni rez na podlagi, podiranje drevja, kleščenje). Posebej za obiskovalce so izven uradnega dela tekmovanja izvedli tudi hitrostno kleščenje, ki je prava paša za oči.

V Celju so tekmovali in drugače sodelovali tudi učitelji in dijaki SGLŠ Postojna: ravnateljica SGLŠ Postojna Cvetka Kernel (članica častnega organizacijskega odbora tekmovanja), učitelj gozdarstva Marjan Vadnu (član organizacijskega odbora), prav tako učitelj gozdarstva Tomaž Ščuka (član organizacijskega in strokovno-tehničnega odbora), Boris Samec (predsednik razsodišča tekmovanja), Gregor Češarek (sodnik v kategoriji “obračanje meča in menjava verige”), Janez Meden (tekmovalec v gozdarskih veščinah med profesionalci), za našo šolo so tekmovali dijaki Manuel Kortnik, Vid Šolar, Erik Trkman in Aleš Zbašnik. Ekipo je tokrat vodila Petra Prelc.

Dijaki SGLŠ Postojna so ekipno zasedli 4. mesto, Aleš Zbašnik je bil v zaseku in podžagovanju drugi najboljši. Ekipa Gozd, za katero je tekmoval Janez Meden, je dosegla ekipno drugo mesto, Janez je bil v kombiniranem rezu tretji.

Čestitke vsem!