DogajaKoledar dogodkovNovice

2. mesto na Malih zelenih celicah

25. aprila smo se podali v Strahinj, kjer smo imeli na Biotehniškem centru peto srečanje lovskih krožkov Slovenije. Sodelovali smo krožkarji iz treh srednjih šol (Postojna, Maribor, Strahinj). Kljub nekaterim namigom, da se bo tekmovanja udeležilo več ekip, smo še vedno na koncu ostali le trije.

Naša ekipa je letos popolnoma pomlajena, kar pa ne pomeni, da niso dovolj pripravljeni. Nekaj težavic pri žrebu vprašanj in malo pozabljivosti nas je skozi tekmovanje premetavalo sem ter tja in pred zadnjo disciplino smo bili celo na tretjem mestu. Komisija je bila dosledna in polne točke niso bile pogoste. Ko smo končali »notranje dejavnosti« smo se preselili še na šolsko dvorišče, kjer je potekala še zunanja disciplina. Za nekaj prijetne zmede je organizator poskrbel z izborom »orožja« za strelsko disciplino. Časi, ko s(m)o mulčki s fračami letali naokrog so minili, v sredo pa je bila paradna disciplina ravno streljanje s fračo. Kamenčki so leteli po svoje in kar nekaj spretnosti je bilo potrebno za nabiranje točk. Naši se niso izneverili in z odličnima dvema zadetkoma dobili dovolj točk za skupno drugo mesto. Ja, tudi zadeti je »treba znat«.

Zaključek je minil ob podelitvi priznanj in nagrad. Tokrat so nagrade tudi zelo oprijemljive, tako da bomo kmalu lahko skuhali en pravi divjačinski golaž, za kar gre zahvala sponzorju, podjetju Nimrod.

Prehodni pokal je tako letos prešel v roke Srednje lesarske šole Maribor, katere dijaki in dijakinja so bili zelo dobro pripravljeni in posledično zelo veseli. Vrezali bodo nov obroček in zmagoslavno zapisali tudi naziv svoje šole. Trud se je obrestoval, saj so bili dvakrat že blizu pokala, a se jim je izmuznil.

Gostitelji so pokazali tudi dobro znanje, jim je pa malo zmanjkalo na strelstvu in so tako pristali na tretji stopnički.

Srečanje se je končalo v popoldanskih urah in je popestrilo dogajanje na šoli, ki je imela takrat dan odprtih vrat. Za več druženja nam je žal zmanjkalo časa, saj smo imeli izposojen kombi in nas je lovil termin vrnitve v Postojno.

Mentor: Gregor Češarek