DogajaKoledar dogodkovNovice

2. mesto v projektu Simbioza Šola 2016/17

V sredo, 7. 6., je v OŠ Antona Martina Slomška Vrhnika potekala zaključna prireditev in podelitev nazivov Simbioza Šola 2016/2017. S tem se je zaokrožila že četrta sezona, ki je letos vključevala rekordnih 142 osnovnih in srednjih šol po Sloveniji. Na dogodku so podelili nagrade učencem v okviru Simbioza natečaja ter razglasili Naj Simbioza Šolo letošnje sezone, ki se je v letošnjem šolskem letu še dodatno izkazala in služi kot motivacija vsem, ki soustvarjajo projekt.

Šole, ki so si pridobile naziv Simbioza Šola, so v svojem lokalnem okolju izvedle brezplačne računalniške in/ali športne delavnice za starejše, na delavnicah pa so pomagali tudi mladi učenci prostovoljci, ki so prevzeli vlogo učiteljev. V projekt je bilo letos vključenih več kot 9900 starejših in več kot 12.700 prostovoljcev iz cele Slovenije.

Po številu in vsebini izvedenih aktivnosti je SGLŠ Postojna dosegla 2. mesto med 142 šolami! Naj Simbioza Šola je letos postala Osnovna šola Cirkulane-Zavrč.

Koordinatorica projekta v naši šoli je Anica Emili Podboj, ki je bila na zaključni prireditvi posebej pohvaljena in nagrajena za izjemno mentorstvo dijakom in izredno koordinacijo.