DogajaKoledar dogodkovNovice

22. državno tekmovanje srednjih zdravstvenih šol SLO za priznanje Angele Boškin

Letošnja gostiteljica tekmovanja srednjih zdravstvenih šol Slovenije za priznanje Angele Boškin je bila Srednja zdravstvena šola Murska Sobota, izbrana tema strokovnega dela 22. državnega tekmovanja pa ETIKA IN KOMUNIKACIJA. Tekmovanje je potekalo v petek, 7. aprila.

Na tekmovanje se je v SGLŠ Postojna prijavilo 7 dijakov. In sicer: Žak Mohorčič Margan (program bolničar negovalec) ter štirje dijaki iz programa zdravstvena nega: Andrej Domej, Danijela Ujčič, Eva Čopič, Eva Mlakar, ki so tekmovali v strokovnem delu. Na likovni natečaj sta se s svojimi likovnimi prispevki prijavili tudi Julija Turk (4. letnik zdravstvene nege) in Nancy Gojković Jurca (3. letnik bolničar negovalec). Ustvarjali sta na temo »Depression: let’s talk«

7. aprila so se dijaki skupaj z učiteljicama zdravstvene nege Aleksandro Hari in Ireno Svet odpravili na dolgo pot v Mursko Soboto. V Prekmurju se niso le »potili« ampak si tudi ogledali 2. mednarodni sejem sodobne medicine in se udeležili zaključne slovesnosti z razglasitvijo rezultatov.

Naši dijaki kljub trudu žal niso dosegli priznanj. So pa skozi priprave utrdili in širili svoje zanje o etiki in komunikaciji v zdravstvu, ki jim bo v bodočem poklicu v veliko pomoč.

 

                                                                            Mentorica: Veronika Kožman Tratnik