DogajaKoledar dogodkovNovice

Bogata bera medalj na državnem tekmovanju gozdnih delavcev za SGLŠ Postojna

Na 12. državnem tekmovanju gozdnih delavcev, ki je v organizaciji SiDG in SGLŠ Postojna potekalo na poligonu SGLŠ Postojna, 21. 9. 2019, se je najbolje odrezal naš učitelj Janez Meden (ekipa Husqvarna), ki se je uvrstil pred Blažem Jurjavčičem in Matijo Oblakom (oba Stihl team Slovenija). Med ekipami je bila najboljša ekipa Husqvarna, drugo mesto je zasedla ekipa Stihl team Slovenija, tretje pa Gozd Ljubljana. V ženski konkurenci je zmagala Ines Frančeškin, aktualna evropska prvakinja, drugo in tretje mesto sta si razdelili naši dijakinji Patricija Oražem (2. mesto) in Petra Košir (3. mesto). V kategoriji do 24 let je največ točk zbral Domen Lahajnar, drugo in tretje mesto sta si razdelila naša dijaka Žiga Kolar (2. mesto) in Patrik Kraševec (2. mesto).

12. državno tekmovanje gozdnih delavcev v Postojni je potekalo pod častnim pokroviteljstvom ministrice za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano dr. Aleksandre Pivec. Tekmo je zaznamovala rekordna udeležba tekmovalcev, saj se je tekmovanja najboljših gozdarjev udeležilo kar 70 tekmovalcev. Dvanajst tekmovalnih ekip in sedem posameznic ter posameznikov se je borilo za državni pokal, medalje in za mesto v skupini, ki bo Slovenijo naslednje leto zastopala na 34. svetovnem prvenstvu. Ekipe iz tujine so kot vabljene ekipe nastopile zunaj konkurence. Letošnje tekmovanje je bilo posebno tudi v tem, da je odprlo vrata ženskam in posameznikom, saj se je prenovil pravilnik. Do zdaj so gozdni delavci namreč tekmovali le ekipno, dekleta pa le na lokalnih tekmah.

Ravnateljica SGLŠ Postojna Cvetka Kernel je za medije povedala, da je SGLŠ Postojna počaščena, ker ji je SiGD zaupal soorganizatorstvo tekme in ponosna, da je bila večina tekmovalcev v Postojni na šolanju in so svoje tekmovalne izkušnje začeli pridobivati prav v času šolanja. Naša šola z rezultati tako dijakov kot učiteljev na evropskih in svetovnih tekmovanjih dokazuje, da sodi v sam vrh gozdarskih šol v Evropi, je še dodala.

Fotografije: SGLŠ Postojna in SiDG