Kaj lahko jaz storim za boljši svet?

Danes velikokrat obupujemo nad stanjem v svetu. Mediji nam kažejo podobe, ki nas šokirajo. Nakažejo pa zelo malo rešitev. Zato se nemalokrat počutimo nemočne.

In vendar je podoba sveta v veliki meri odvisna prav od vsakega posameznika. Če posameznik sebe ne spremeni, ni mogoče pričakovati sprememb od drugih.

Mediji velikokrat delujejo predvsem marketinško. Predstavljajo nam natanko tisto, kar njihovi usmerjevalci hočejo in natanko tako, da dosežejo načrtovan učinek. Tako je podoba sveta in dogajanja v njem precej izkrivljena.

Velikokrat iz polresnic nastajajo zavajanja. Če danes izobraževanje in mediji pravijo mladim, da je prava pot »recikliranje«, to vselej ne drži.

Pot od obsojanja drugih do spoznavanja sebe in spreminjanja sebe pa je temeljna naloga vsakega človeka. Taki ljudje pa bodo lahko spreminjali svet na boljše.

Ustvarjalnica skuša z udeleženci vzpostaviti dialog preprostih drobnih sprememb v vsakdanjem življenju za dobrobit človeka in skupnosti. Skuša jim odpreti obzorja medsebojne pomoči doma in v svetu. Skuša jih navdušiti za svet prihodnosti, ki ga bodo gradili oni.

 

Ključne informacije

Prijavnica

Obveznosti izvajalca in obveznosti prijavitelja