Koledar dogodkovNovice

Nagovor ravnateljice ob začetku šolskega leta 2015/16

Draga dijakinja, dragi dijak: pozdravljen v šolskem letu 2015/16!

Novo šolsko leto je lahko nov začetek. Želiš (p)ostati zadovoljen: vadi samodisciplino. V svoji notranjosti vzdržuj moč in pogum, navzven pa deluj prilagodljivo in prijazno.

Svetujem: gibaj se. Gibanje spodbudi proizvodnjo hormonov sreče. Uživaj v moči in lepoti svoje mladosti, da se ti ne bo zgodilo, da boš čez leta ob gledanju starih fotografij ugotavljal, kako lep si bil. Karkoli počneš, si pri tem ne čestitaj preveč, niti se preveč ne grajaj. Tvoje možnosti so uravnotežene – tako kot od vseh ostalih. Ne počuti se kriv, če ne veš, kaj bi rad počel s svojim življenjem. Ljudje, ki jih danes cenim, v srednješolskem  obdobju še niso vedeli, kaj bi s svojim življenjem; tisti najbolj zanimivi 40-, 50-, 60-letni prijatelji tega še vedno (ali pa ponovno) ne vedo.

Odsvetujem – četudi te zelo mika: dijakinjam brskati po modnih revijah, saj ti to početje nabije kr neki, kompleks, da nisi nikoli dovolj lepa, prikupna, dovolj trendi oblečena (fantom pa si všeč samo zato, ker imaš super vajp), dijakom pa eksperimentiranje z opojnimi substancami (tako legalnimi kot tudi nelegalnimi). Srednješolsko obdobje te iz zasede čaka z zadetki zaljubljenosti – in ni jih vredno omamljen spregledati in ne (do)/preživeti. Nasvet za dijake lahko upoštevajo tudi dekleta in obratno 🙂

Pa srečno.

Ravnateljica Cvetka Kernel