DogajaKoledar dogodkovNoviceZabava in prosti čas

NOVINARSKA DELAVNICA: Intervju z novo učiteljico Laro Hrvatin

DIPLOMIRANA MEDICINSKA SESTRA LARA HRVATIN  – NOVA MOČ NA SGLŠ POSTOJNA – O NOVOLETNI DELAVNICI

Dijakinje novinarske delavnice so o Novoletnem vrtiljaku 2018, posebej o delavnici izdelovanja masažnih ploščic, povprašale tudi učiteljico Laro Hrvatin, ki je na SGLŠ Postojna začela poučevati v tem šolskem letu. Intervju je vodila Sabina Abramović, dijakinja 1. e, v veliko pomoč ji je bila Tea Tominec, ki je nagajive odgovore zapisovala.

Kako ste se pripravili na delavnico?
A kako sem se pripravljala na delavnico? Uf! Z večmesečnimi mučnimi pripravami! (Smeh.) Resno: Delavnica je plod mojega znanja in veščin, ki sem jih tekom let pridobila z različnim formalnim in neformalnim izobraževanjem. Iz česa so masažne ploščice?
Narejene so iz naravnih sestavin, ki jih znamo narediti samo profesionalci. (smeh.)
Resno: Masažne ploščice so sestavljene iz rastlinskega masla, voska ter eteričnih olj.

V čem so boljše od navadnih masažnih olj?
Med študijem naturopatije, kjer so me učili na naravne načine pomagati telesu, pridobiti in/ali ohraniti zdravje, sem dojela, da je masaža pomemben del tega. In zakaj ne bi nadomestili klasične uporabe masažnega olja, z bolj inovativno masažno ploščico? Poleg tega igra vlogo tu še priročnost. Zaradi lažjega transporta – s sabo ne nosimo velikih steklenic z oljem, ampak priročno embalažo.

Kako dijaki sodelujejo?
Dijaki so zelo navdušeni in brez težav izražajo svojo kreativno žilico. Sami si namreč izdelajo tudi svojo škatlico iz papirja in jo novoletno okrasijo.

Koliko časa pa potrebujemo za en izdelek?
Za deset masažnih ploščic potrebujemo približno 20 minut. …in veliko predpriprav. Potrebno je vedeti kako eterična olja delujejo na telo in kako se jih lahko kombinira med seboj.

Kako je vam všeč ta dan, ta način dela?
Želim si več takih dni! Lepo je, ker vsi enotno sodelujejo, se vmes tudi pogovarjajo, se sproščeno družijo.”