Koledar dogodkovNovice

Novoletni vrtiljak

Koledarsko leto 2015 smo SGLŠ-jevci zaključili nekoliko drugače. V sredo, 23. 12. 2014, smo se v šoli udeležili različnih delavnic, popoldne pa smo se vsi dijaki odpeljali v Ljubljano, kjer smo si v Koloseju ogledali film STEVE JOBS in se nato sprehodili po praznično okrašeni Ljubljani.

Zjutraj smo najprej obeležili Dan samostojnosti in enotnosti; dan, ko se spomnimo razglasitve plebiscita leta 1990, s katerim je Slovenija postala samostojna država.

Dopoldan so nam bile na voljo raznovrstne delavnice; lahko smo se udeležili delavnice ustvarjalnega pisanja, domače kozmetike, angleške božične delavnice, na krilih želja smo meditirali, pa spoznavali lesarstvo skozi delavnico ter si izdelali lesen okrasek, pri matematični delavnici smo iskali “ukraden” košček čokolade, spet drugi smo se odločili za športne delavnice – drsanje, bowling in zumbo, nekateri pa smo se pred prazniki odločili podučiti o zdravi alternativi visokokaloričnim prazničnim dobrotam, saj smo pripravljali sadne napitke in še in še …

Okoli treh smo se odpeljali v Ljubljano. Po ogledu filma smo se sprehodili na Grajski grič in Ljubljanski grad, zavili skozi center Ljubljane in vmes občudovali svetle, praznične luči, ki so nas spominjale, da je pred vrati praznični čas in novo leto, nov list, v knjigi časa bel in nepopisan.

Domov smo se vrnili v poznih večernih urah, si še zadnjič voščili “vesele praznike” in šli domov veseli, da nam v četrtek ne bo treba vstati zgodaj ob zvokih budilke …

SGLŠ-jevci vsem voščimo vesele in mirne praznične dni.