DogajaKoledar dogodkovNoviceZabava in prosti čas

NOVOLETNI VRTILJAK 2018

Kot vsako leto je tudi letos vodstvo Srednje gozdarske in lesarske šole Postojna pred zaključkom leta 2018 skupaj z zaposlenimi organiziralo posebno obliko pouka: dopoldanske delavnice s skupnim imenom Novoletni vrtiljak. Vsak dijak je lahko izbiral med tremi različnimi dejavnostmi in jih večinoma vsake 1,5 ure zamenjal, kar je omogočilo, da so spoznavali in doživljali različne stvari.

Na izbiro je bilo namreč veliko možnosti – od zavijanja daril, športnih dejavnosti do sproščujoče meditacije in izdelave masažnih ploščic. Nekateri so pisali, izdelali lutko iz nogavic, pogrinjek z božično-novoletnim motivom, spoznavali vrste lesa, raziskovali sladkor v hrani in pijači, drugi programirali in spoznavali fizikalne pojme. Imeli so možnosti izbrati manj aktivno pot in si ogledati film. Bolj aktivni so se udeležili bowlinga, spoznavanja gozdarskega dela, izdelave lesenih skulptur z motorno žago, arborističnih dejavnosti, streljanja z zračno puško in še česa. Dijaki novinarske delavnice so poskrbeli, da tudi ostali dobijo vpogled v dogajanje.

Po obiskih delavnic lahko sklenemo, da so dijaki uživali v ustvarjalnosti in predprazničnem vzdušju. Nekateri so izrazili željo, da bi pouk v tej obliki potekal večkrat letno – tak način dela namreč omogoča druženje, kreativnost in razvijanje bolj sproščenih odnosov med vrstniki.

Dijakinje Ema C. M., Nika M. in Nena S. s SGLŠ Postojna