Koledar dogodkovNoviceZabava in prosti čas

Praznik luči

V mesecu decembru je že šesto leto zapored potekala prireditev Pozdrav zimi in praznik luči, na kateri je nastopil Vrtec Postojna pod vodstvom organizatorke, vzgojiteljice Vlaste Brecelj Črnič, ki je tudi idejni vodja prireditve. Zadnja leta prireditev poteka v sodelovanju s Srednjo gozdarsko in lesarsko šolo Postojna. Dijaki so se za nekaj časa prelevili v gozdne palčke, ki so z ognjem pričarali očarljiv in skrivnosten park ob šoli. Strokovne sodelavke vrtca so popestrile dogajanje, ko so se v vlogi palčkov v pisanih oblačilih in ob dobri vili sprehodile med otroki in izvabile njihov nasmeh. Prireditev se je pričela s programom animatorke Mojce Pavlič Drnovšek iz Kaličopkovega gledališča.

Po kratkem glasbeno-animacijskem programu se je skupaj z dobro vilo in njenimi palčki ter z otroki in ostalimi obiskovalci priključila sprevodu proti mestnemu trgu pred hotelom Kras v Postojni, kjer so jih pričakali letošnji gostje, Pritrkovalci iz Lokavca. S prijetno melodijo so pritegnili pozornost vseh, tudi najmlajših, in obogatili praznično vzdušje. Na trgu so imeli osrednjo vlogo vrtčevski otroci, stari 5-6 let, ki so nam skupaj s svojimi vzgojiteljicami zapeli pesmice o zimi. Čeprav še ni bilo snega, smo lahko ob njihovem veselem petju in prižganih lučkah začutili čar zime. Pritrkovalci iz Lokavca so še enkrat pritrkovali na zvonove in nas popeljali v čudoviti svet glasbe. Ob koncu prireditve jih je pozdravila ravnateljica Vrtca Postojna, Tonja Ferjančič.
Za nemoten potek prireditve je poskrbela Občina Postojna, ki je organizirala zaporo Tržaške ceste in poskrbela za ozvočenje pred Srednjo gozdarsko in lesarsko šolo. Za ozvočenje na trgu pred hotelom Kras je poskrbel MCP.
Upam, da bomo lahko tudi prihodnje leto del zimske pravljice.

(Vesna Grahovič)