DogajaKoledar dogodkovNovice

Predavanje Julije Pelc: SKRB ZASE

Tudi letos Kulturno društvo KERNEL skupaj z DKPS, območno skupnostjo Sveti Hieronim in ob podpori občine Postojna podarja zanimivo srečanje s predavanjem in delavnico za vse, ki se poklicno ali ljubiteljsko ukvarjate z vodenjem organizacij, z delom z ljudmi in vzgojo ter spremljanjem mladih in odraslih. Z nami bo psihologinja, specialistka za psihološko svetovanje in družinska terapevtka Julija Pelc, ki bo imela srečanje z naslovom SKRB ZASE.

Srečanje bo v sredo, 30. novembra 2016, ob 13.30 v Veliki dvorani Glasbene šole Postojna. Srečanje bo predvidoma zaključeno do 16.ure.

Prisrčno vas vabimo, da se srečanja udeležite. Prosimo vas tudi, če lahko svoje delavce,  vzgojitelje, učitelje, profesorje in svetovalne delavce obvestite o predavanju, in jim v okviru zmožnosti vaše ustanove omogočite udeležbo na predavanju in delavnicah.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Psihologinja Julija Pelc ima izkušnje s svetovalnim in terapevtskim delom v vzgoji in izobraževanju ter zdravstvu. Želja po kakovostnem delu z otroki, mladostniki, starši, pari in družinami ter strokovnimi delavci jo je nagovorila, da je pridobivala dodatna znanja s področja psihoterapije, supervizije, uvoda v psihoanalitično usmerjeno skupinsko analizo, izkustvene družinske terapije ter geštalt psihoterapije. Zaključila je specializacijo iz klinično psihološkega svetovanja in podiplomski študij iz skupinske analize sanj, vključena je v izobraževanje za pridobitev naziva supervizorka in zaključuje izobraževanje iz smeri Core Evolution. V 33-letni poklicni praksi se vsakdo sreča z zelo različnimi, tudi travmatskimi izkušnjami (izgube, nasilje, bolezni, zlorabe). Kdor se zaveda, da je pot do ljudi svojska, individualna in bogastvo besed ključ, ki odpira čas in prostor intimnega srečevanja s samim seboj in drugimi, se z zanimanjem ozira, kako bi “resnično srečanje” kot jedro kakovostnega stika obogatil in poglobil. Tudi onkraj besed. Geštaltistična osredinjenost na sedanji trenutek, zavedanje in prepoznavanje kakovosti stika in njegovih prekinitev, čuječa prisotnost in samorefleksivnost Juliji Pelc pomagajo pri izvajanju psihoterapije in drugih dejavnosti. Znanja in izkušnje deli na tematskih strokovnih srečanjih, supervizijah in seminarjih. Nenazadnje jo je pot pripeljala na področje prometa in osveščanja o dejavnikih varne vožnje. V zadnjem letu je med drugim aktivno sodelovala v programu Superpsiholog (uvajanje supervizirane prakse za psihologe začetnike) in v projektu Družinska obravnava debelosti otrok in mladostnikov – ZD Šiška. Pri RK Ljubljana deluje kot inštruktorica v programu Prva psihosocialna pomoč.