DogajaKoledar dogodkovNovice

SGLŠ POSTOJNA ZOPET EVROPSKI PRVAK V GOZDARSKIH VEŠČINAH

Med 23. in 27. majem 2018 se je ekipa SGLŠ Postojna udeležila 17. evropskega tekmovanja v gozdarskih veščinah za dijake in študente, ki je potekalo v Sopronu na Madžarskem. Slovenijo so zastopali dijaki SGLŠ Postojna: Aljaž Bajc, Alen Kogovšek, Tadej Markič in Marko Penko. Dijake sta na tekmovanje pripravljala Janez Meden (trener tehničnih disciplin) in Gregor Češarek (trener za področje poznavanja gozda), oba učitelja v SGLŠ Postojna.

Glede na število udeležencev je bilo letošnje tekmovanje rekordno, saj je sodelovalo kar 21 evropskih držav. Ne glede na obsežno konkurenco je Slovenija še bolj utrdila svoje mesto, saj je SGLŠ Postojna v ekipnem seštevku vseh disciplin zopet postala evropski prvak. Da so naši dijaki najboljši v delu z motorno žago so dokazali z ekipnim 1. mestom v tehničnih disciplinah, prav tako so bili odlični 4. v disciplinah poznavanja gozda.

V individualnih dosežkih je potrebno omeniti dve odlični uvrstitvi in sicer:
3. mesto Aljaža Bajca v obračanju meča in menjavi verige ter 3. mesto Alena Kogovška v kleščenju.

S pristopom dijakov do tekmovanja, z njihovim trudom za predstavitev Slovenije in z doseženimi rezultati smo zelo zadovoljni. Dobri rezultati naših tekmovalcev so plod dela naših mentorjev, odraz kakovostnega dela šole in strokovnih ter praktičnih znanj, ki jih tekmovalci dobijo v procesu šolanja.

Petra Prelc