DogajaKoledar dogodkovNovice

SIMBIOZA GIBA

Simbioza je v letih (2011-2013) povezala več kot 15.000 starejših in 9.000 mladih po vsej Sloveniji v vseslovenski akciji računalniškega in internetnega opismenjevanja. Akcija Simbioza je razvila model računalniških delavnic za starejše, kjer se le-ti učijo od mladih in v enem tednu spoznajo osnove uporabe računalnika. Delavnice so bile brezplačne in so temeljile na medgeneracijskem sodelovanju in prenosu znanja z mladih na starejše.

V letu 2014 je sledil projekt Simbioza Giba, kjer smo s sloganom “Gibanje je življenje in življenje je gibanje” dosegli, da so se generacije povezale preko športa. Starejši so lahko en teden vsak dan v različnih športnih objektih na več kot 300 lokacijah po celotni Sloveniji spoznavali nove športe in se udeleževali različnih vadb.

Tudi v letošnjem letu je SGLŠ Postojna sodelovala v projektu Simbioza Giba. Izvedli smo športne aktivnosti z drugimi letniki (2.e) in društvom Vezi.

Prijateljsko smo se pomerili v štafetnih igrah, v nekaterih dejavnostih smo tudi združili moči. V igre smo se vključili tudi vsi spremljevalci.