Koledar dogodkovNovice

Udeležba na dogodku “Govorim – I speak”

Hišna koordinatorica mednarodne mobilnosti se je udeležila kontaktnega seminarja v organizaciji CMEPIUSa in švedske nacionalne agencije, ki je potekal med 1. in 3. junijem 2016 v Hotelu Lev v Ljubljani. Dogodek je bil namenjen osnovnošolskim in srednješolskim učiteljem, ki želijo svojo projektno idejo na temo jezika/učenja in poučevanja jezika uresničiti v okviru mednarodnega partnerstva. Dogodek je spodbudil 50 domačih in tujih udeležencev k izmenjavi mnenj in dobrih praks, spoznavanju potencialnih partnerjev in oblikovanju dobrih projektnih idej. Poudarek je bil na izmenjavi znanj in izkušenj na področju poučevanja jezika predvsem tistih učencev, katerih jezik poučevanja ni materni jezik.

Neposreden rezultat seminarja so na novo vzpostavljeni stiki med šolami kot projektnimi partnerji, oblikovani so bili novi projektni predlogi, udeleženci smo pridobili informacije o dobrih praksah in seveda boljše spoznali program Erasmus+.

Mednarodna skupina več kot 50 udeležencev iz 14 evropskih držav je bila res čudovita, vzdušje na seminarju pa enkratno. Kakšni bodo šele projekti, ki se bodo razvili iz seminarskih zametkov …

Tadeja Premrov, koordinatorica mednarodne mobilnosti