Koledar dogodkovNovice

V Učilni okusov sodeluje tudi SGLŠ

Od sobote, 7. 11. 2015, so Plečnikove arkade bogatejše še za en živilsko-kulinaričen kotiček – Učilno okusov, ki je izobraževalno in prodajno srečevališče (nekdanjih) dijakov in študentov biotehniških šol ter domačih in tujih kupcev. Degustacijsko-prodajni lokal Učilna Okusov je plod sodelovanja Konzorcija biotehniških šol Slovenije in bo skrbel za izobraževanje in ozaveščanje ter ponujal zgolj sezonska in slovenska živila in jedi. Med sodelujočimi je tudi SGLŠ Postojna, ki je izdelala vso leseno embalažo: zabojčke, deske za serviranje in pladnje.

Biotehniški izobraževalni center Ljubljana (BIC Ljubljana), Grm Novo mesto – Center biotike in turizma ter Izobraževalni center Piramida Maribor so k sodelovanju povabili tudi preostale šole iz 11-članskega Konzorcija biotehniških šol Slovenije, da bi ponudili vso pestrost 24 slovenskih gastronomskih pokrajin oziroma regij.

Kupci in gosti bodo lahko kupili slovenska živila in preizkusili jedi iz njih, zlasti značilne slovenske. Poleg tega bodo sem prihajali dijaki in študentje s svojimi profesorji z biotehniških centrov z različnih koncev Slovenije predstavljat kulinarične posebnosti svoje regije ter se učili pripravljati in ponujati tako živila kot jedi pred kupci in gosti.