Koledar dogodkovNovice

V tednu mobilnosti – vožnja z gokarti

Po vsakodnevnih poteh se odpravljamo tako, kot smo najbolj navajeni. Največkrat gremo z avtom, tudi če je pot krajša od kilometra. In čeprav je vozilo registrirano za pet oseb, v njem po navadi sedimo sami. To ni neprijazno le do okolja, ampak tudi do lastnega zdravja in denarnice.

Tudi letos je Evropski teden mobilnosti (od 16. do 22. septembra) opozarjal na potrebo po spremembi naših potovalnih navad. IZBIRAJ. SPREMINJAJ. ZDRUŽUJ. je slogan, ki povzema osrednjo temo letošnjega Evropskega tedna mobilnosti. Spodbuditi nas želi k razmisleku o multimodalnosti, torej o vseh možnostih prevoza, ki so nam na voljo. Pogosto se namreč za vrsto mobilnosti odločamo iz navade, ne da bi premislili, ali je za nas, našo konkretno pot in potrebe res najbolj učinkovita. ETM nas tokrat spodbuja h kombiniranju različnih prevoznih sredstev, kar nam pogosto omogoči prijetnejši in hitrejši način potovanja v mestih.

In kaj smo v tednu mobilnosti počeli SGLŠ-jevci? Pomagali smo Svetu za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Občine Postojna pri izvedbi osrednjih dogodkov ob ETM v občini Postojna, “domci” pa smo šli “na furo” po Parku mladosti kar z gokarti!