Novice

ZAHVALA SPD NIKOLA TESLA IZ POSTOJNE SGLŠ-jevcem ZA POMOČ PRIZADETIM V POPLAVAH SPOMLADI 2014

V četrtek, 21. maja 2015, sta nas obiskala Dragan Buletinac, predsednik SPD Nikola Tesla, in Boro Mirič, nekdanji predsednik društva, ter nam izročila zahvalno listino, ker se je SGLŠ Postojna aktivno vključila v pomoč pri transportu humanitarne pomoči za prizadete med poplavami spomladi 2014 v Srbiji in v Bosni in Hercegovini.

SGLŠ-jevci so lansko leto sodelovali v treh humanitarnih akcijah, ki so pomagale omiliti posledice katastrofalnih poplav v Srbiji ter v Bosni in Hercegovini. Poleg zgoraj omenjene pomoči so akcijo oblačil in sanitetnega materiala organizirali in izvedli dijaki in dijakinje strokovne ekskurzije v Makedonijo, ki so se v času poplav vračali skozi poplavljena področja. Mentorica akcije je bila Anica Emili Podboj, vodja prostovoljcev v SGLŠ. Zbrani material je bil izročen Rdečemu križu SLO in Slovenski Karitas.

SGLŠ Postojna pa je prispevala tudi vsebino kontejnerja, ki je preko Rdečega križa SLO prispel septembra v Bosno. V njem je bilo odpisano pohištvo iz dijaškega doma. Prostovoljci so pod vodstvom Franka Pleška vse poletje kompletirali sestavne dele postelj in omar z vsemi potrebnimi vijaki in orodjem za sestavljanje.