DogajaKoledar dogodkovNovice

ZDRAVSTVENA spet TEČE

Vljudno vas vabimo, da se nam pridružite na obeleženju svetovnega dne medicinskih sester in obletnice izvajanja programov zdravstvena nega in bolničar – negovalec v SGLŠ Postojna. Ob svetovnem dnevu medicinskih sester bomo v petek, 11. maja 2018, organizirali številne aktivnosti, s katerimi bomo obeležili naš dan. Aktiv zdravstva SGLŠ Postojna skupaj z dijaki ta dan organizira tek po ulicah Postojne z naslovom Zdravstvena spet teče, z začetkom ob 10. uri pred SGLŠ Postojna.

Aktivnosti v Parku mladosti pred SGLŠ Postojna se začnejo ob 10. uri z otvoritvijo teka po postojnskih ulicah. Tudi letos bodo dijakinje in dijaki, učiteljice in učitelji, učenke in učenci ter zdravstveni delavci tekli po približno 5 km dolgi progi, s postanki pred zdravstvenimi in socialno-zdravstvenimi ustanovami v Postojni (Zdravstveni dom, Bolnišnica za ženske bolezni in porodništvo, Meditrans, Dom upokojencev Postojna in Zavod Talita Kum). Tako bomo skupaj praznovali naš dan, mednarodni dan medicinskih sester.

Vse zainteresirane vabimo, da tečete z nami, posebej pa vas vabimo tudi v naš park, kjer si boste od 10. ure naprej lahko:

  • izmerili krvni tlak in sladkor,
  • privoščili sproščujočo masažo rok,
  • poizkusili okusne zdrave prigrizke,
  • obiskali naš objekt za apiterapijo,
  • ogledali postopek reševanja ponesrečenca z drevesa in reševalno vozilo.

Obenem vam bomo predstavili bogato ponudbo naše šole (prostovoljstvo, projekte Erasmus+ idr).